Dragi učitelji, vrijeme je za virtualnu selidbu na kabinet.alfa.hr! Metodičkim materijalima, edukacijama i ostalim Alfinim proizvodima i uslugama pristupajte putem personaliziranog, suvremenog sustava krojenog prema vašim potrebama. No bez brige, vaša selidba ne mora biti preko noći ‒ Alfa Portal još će neko vrijeme biti tu!  

Novosti u virtualnom kabinetu za I. strani jezik

Poštovane kolegice i kolege,

ovim vas putem želimo podsjetiti da u virtualnom kabinetu možete pronaći prezentacije za obradu i ponavljanje sadržaja iz udžbeničkoga kompleta Auf die Plätze, fertig, los 1-4. Cilj prezentacija je na drugačiji način obraditi sadržaje iz kulture i civilizacije te omogućiti učenicima aktivno sudjelovanje u radu.

Također se ovdje nalaze prijedlozi testova od 1. do 4. razreda. Za 1. razred predložena su dva testa u drugom polugodištu, a za 2. do 4. razred po četiri testa u školskoj godini. Testovi služe kao prijedlog zadataka i važno je da svaki učitelj procijeni i odluči, prema razini znanja i vještina svojih učenika, kako će izgledati završni test. Upravo zato su testovi predloženi u programu Word, kako bi se prilagodba testa lakše provela. Testovi sadrže zadatke za provjeru čitanja s razumijevanjem, leksičkih i jezičnih struktura te pisanja.

Nadamo se da će vam ovaj materijal olakšati pripremu testova tijekom školske godine.

Srdačno vas pozdravljamo.

Uredništvo za njemački jezik