A-udžbenici, A-panel, pop-up interaktivna rješenja ispita, zapisi realizacije nastavnih sati za e-Dnevnik, individualizirani kurikulumi, ispitna mapa, prilagođeni ispiti znanja... Imamo Baš TO što vam treba!
ALFINI PROIZVODI ZA NASTAVU, USLUGE I PODRŠKA - OD ALFA DO Ž!
Nastava na daljinu
Sustavi za organizaciju nastave na daljnu, videolekcije, metodička podrška na Alfa portalu, lektira na daljinu, pripreme na dlanu
 
27. travnja 2021.
Lucia Matas, Luka Gracin
Voditeljica: Petra Markulin
 

 

RASPORED WEBINARA

PROGRAM WEBINARA

Uvod u webinar (5 minuta)


Nastava na daljinu (10 minuta)
• prezentacija: što je nastava na daljinu, online sustavi za organizaciju nastave na daljinu
• anketa: izabrati online sustav koji su koristili


Cjelokupna podrška Alfe (10 minuta) 
• videolekcije na stranici nastava.alfa.hr, Alfa portal i pripreme na dlanu


Cjelokupna podrška Alfe (20 minuta)
• cjelokupna Alfina podršku učiteljima
• nastava.alfa.hr, alfaportal.hr i glide aplikacija
• obrada lektire na daljinu

 

O Vašim predavačima:

Lucia Matas je magistra primarnog obrazovanja. Završila je Učiteljski fakultet u Zagrebu. Već neko vrijeme radi kao učiteljica razredne nastave u Osnovnoj školi Antuna Gustava Matoša u Zagrebu.
Uz rad u školi radi kao stručna suradnica za nakladničku kuću Alfa. Autorica je metodičkog priručnika za udžbenički komplet Matematika 2. Od ove školske godine intenzivno radi na snimanju videolekcija za prvi razred za Hrvatski jezik. Uz to vodi i koordinira pregledavanje videolekcija ostalih predmeta za razrednu nastavu.
U nastavi se zalaže za suvremeni pristup poučavanju i za korištenje digitalnih medija. Uz poučavanje djece, njena strast su edukacije za roditelje i učitelje s kojima voli dijeliti svoja znanja i ideje jer smatra da isti dobivaju smisao i vrijednost tek kad se dijele. Jedna od dražih edukacija bila joj je 2019. na Županijskom stručnom vijeću učitelja razredne nastave pod temom Digitalni alati u nastavi.
Na samom je početku karijere učiteljice i smatra da će uz dovoljno truda i rada uspjeti jednoga dana ostvariti sve svoje snove na području obrazovanja.

Luka Gracin je magistar primarnog obrazovanja te je završio Učiteljski fakultet u Zagrebu. Učitelj je razredne nastave u Osnovnoj školi Alojzija Stepinca u Zagrebu. Trenutno podučava učenike u trećem razredu.
Uz rad u školi radi kao stručni suradnik za nakladničku kuću Alfa. Suautor je ispitnog kompleta Razumijevanje pročitanog teksta od 1. do 4. razreda s individualiziranim pristupom.
Kao učitelj trudi se svojim učenicima ponuditi sve što suvremeni pristup podučavanja pruža te ih osnažiti i pripremiti za sljedeći obrazovni ciklus. Kod svojih učenika pokušava osvijestiti važnost obrazovanja kroz nenametljiv način primjeren učenicima 21. st.