A-udžbenici, A-panel, pop-up interaktivna rješenja ispita, zapisi realizacije nastavnih sati za e-Dnevnik, individualizirani kurikulumi, ispitna mapa, prilagođeni ispiti znanja... Imamo Baš TO što vam treba!
ALFINI PROIZVODI ZA NASTAVU, USLUGE I PODRŠKA - OD ALFA DO Ž! 
Škrinjica slova i riječi – autorska prezentacija udžbenika
Hrvatski jezik u razrednoj nastavi
 
13. svibnja 2021.
Marina Gabelica, Vesna Marjanović i Andrea Škribulja Horvat
 

 

PROGRAM I RASPORED WEBINARA

PROGRAM WEBINARA

Na ovom predstavljanju upoznat ćete:

• teorijska uporišta koja promiču uporabu ovog udžbeničkog kompleta
• kurikularni pristup na kojemu se udžbenik temelji
• sastavnice udžbenika koje omogućavaju integraciju, stvaralaštvo, kreativnost, kritičko mišljenje i stvaranja razreda usmjerenog na dijete
• dodatne materijale koji čine udžbenički komplet Škrinjica slova i riječi.

 

O Vašim predavačicama:

Vesna Marjanović je dipl. učiteljica, mentorica, radi u Osnovnoj školi Samobor u Samoboru. Već dugi niz godina trenerica je Pučkog otvorenog učilišta Korak po korak i u svom radu primjenjuje metodologiju usmjerenu na dijete. 2007. godine za svoj pedagoški rad dobila je ISSA-in certifikat izvrsnosti, a 2016. Plaketu grada Samobora. Od 2016. godine zajedno sa svojim suautoricama Andreom Škribuljom Horvat i Marinom Gabelicom, ulazi u tim prof. Dubravke Težak i za Alfu stvaraju Škrinjicu slova i riječi, udžbenički komplet iz hrvatskog jezika za niže razrede osnovne škole.

Andrea Škribulja Horvat je učiteljica savjetnica, radi u OŠ Radi u OŠ Gornje Vrapče u Zagrebu. U svom radu, također, primjenjuje metodologiju usmjerenu na dijete Korak po korak. Organizira likovne projekte u kojima sudjeluju polaznici vrtića, učenici nižih i viših razreda osnovne škole. Vodi projekt za poticanje čitanja i pisanja Družimo se i čitamo.

Marina Gabelica književna je kritičarka, književna i filmska metodičarka. Radi kao docentica na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje predaje kolegije iz područja dječje književnosti i medija. U svom stručnom i profesionalnom radu bavi se poticanjem čitateljske, filmske i medijske pismenosti. Uz znanstvene i stručne radove, suautorica je (uz Dubravku Težak) sveučilišnog udžbenika Kreativni pristup lektiri. Voditeljica je programa „Počeci razvoja filmske pismenosti“ na Učiteljskom fakultetu i autorica niza metodičkih priručnika za edukaciju iz područja filmske i medijske pismenosti.

 

RASPORED WEBINARA

Raspored je okviran te je podložan promjenama s obzirom na tijek edukacije i interakcije.

Uvodni dio (10 minuta)
• prezentacija: motivacija i cilj predavanja

Glavni dio
• prezentacija Škrinjica slova i riječi

Završni dio (10 minuta)
• prezentacija: završni dio – dodatni materijali uz Škrinjicu slova i riječi (RB, NL, IZ, udžbenici za djecu s teškoćama)

Sažetak i odgovaranje na pitanja iz Q&A odjeljka (10 minuta).