A-udžbenici, A-panel, pop-up interaktivna rješenja ispita, zapisi realizacije nastavnih sati za e-Dnevnik, individualizirani kurikulumi, ispitna mapa, prilagođeni ispiti znanja... Imamo Baš TO što vam treba!
ALFINI PROIZVODI ZA NASTAVU, USLUGE I PODRŠKA - OD ALFA DO Ž! 
Svijet glazbe - alfa i omega
Kreativni u nastavi, jednostavni u primjeni
 
28. svibnja 2021.
Marica Tadin, Tina Pajdaš i Nikola Sebastian Jambrošić
 

 

PROGRAM I RASPORED WEBINARA

PROGRAM WEBINARA

Tijekom ovog online predstavljanja upoznat ćete:

- koncept udžbenika Svijet glazbe 4 i Svijet glazbe 8
- nove i svježe metode, sadržaje i aktivnosti koje će unaprijediti Vašu nastavu
- načine i metode vrednovanja za učenje i kao učenje koji se mogu jednostavno i učinkovito implementirati u proces poučavanja.

Ovo je online predstavljanje za vas jer...

... ste spremni nadograditi svoje znanje i sposobnosti te naučiti nešto novo.
... želite potaknuti vlastitu kreativnost i kreativnost svojih učenika.
... želite na jednostavan način kod svojih učenika razviti znanje i vještine o glazbi i u glazbi.

Možda nećemo moći djeci ostaviti bolji planet, ali ćemo napraviti sve kako bi svom planetu ostavili bolje – DIJETE

O Vašim predavačima:

Marica Tadin završila je srednju glazbenu školu Josip Hatze u Splitu kao instrumentalist na oboi te Glazbenu teoriju na Filozofskom fakultetu u Zadru (odjel u Splitu). Poučava Glazbenu kulturu u osnovnoj školi i Glazbenu umjetnost u srednjoj školi već 32 godine. U radu je stekla zvanje savjetnice te obnaša dužnost voditeljice županijskog stručnog vijeća za glazbenu kulturu Splitsko-dalmatinske županije. Sudjeluje u radu više udruga kao voditeljica, skladateljica i aranžer tradicijskih napjeva. Autorica je knjige Kaštelanska narodna četvorka, više različitih članaka o tradicijskoj glazbi i glazbenoj praksi u Kaštelima izdanih u Zborniku radova udruge za očuvanje baštine Bijači. Izvedbama tradicijskih plesova sudjeluje na smotrama i festivalima u zemlji i inozemstvu.
https://europa.eu/!Hq49Fw

Tina Pajdaš studij Glazbene kulture završila je u Puli. Radi 20 godina u osnovnoj školi i podučava učenike od trećeg do osmog razreda. Provodila je edukacije učitelja i nastavnika za primjenu nacionalnog predmetnog kurikuluma u nastavi. Video lekcijama koje je snimala za vrijeme on line nastave bila je podrška učiteljima i učenicima. Voditelj je različitih školskih projekata. Izvannastavne aktivnosti organizira prema potrebama učenika tako da je u školi bio prisutan pjevački zbor, dramsko – scenska grupa, klapa, orkestar, folklor, tradicijsko pjevanje, školski band, plesna grupa, gitarijada… Mjuzikli i predstave koje ostvaruje s učenicima su njezina velika strast. Veliki je obožavatelj različitih suvremenih načina podučavanja i tehnologije te se u tom segmentu stalno usavršava.

Nikola Sebastian Jambrošić (1986.) profesor je Glazbene umjetnosti u Gimnaziji Sesvete, mentor studentima MA u praksi, doktorand, autor udžbenika za glazbu za osnovnu i srednju školu, orguljaš, radoholičar i fanatik za organizaciju glazbenih evenata … super tech.geek, utopist, sanjar, avanturist kroz perom izmišljene svjetove, ljubitelj Hollywood poslastica i ljudske psihologije.
Kroz satove glazbe i projekte cilj mi je upoznati učenike s glazbenim svijetom i svim njegovim čarima te ih pripremiti za samostalno otkrivanje zvukovnog kozmosa nakon školovanja. Također, uputiti ih na važnost introspekcije za koju glazba može poslužiti kao savršen medij.
Posebno pažnju posvečuje pjevanju i radu sa zborovima. Pod njegovim vodstvom školski zbor i članovi glazbenih grupa sudjelovali su u mnogim državnim i međunarodnim projektima, osvojili brojne nagrade i ostvarili zapažene rezultate - kroz Sudjelovanje na “World Choir Games“ u Africi, “European Choir Games“ u Mađarskoj; Suradnja i nastup sa Salzburškim katedralnim zborom i orkestrom, Zg Katedralnim zborom “Collegium pro musica Sacra, Simfonijskim orkestrom mladih “So-Do“; Nastup na eventima “Božić u Ciboni“, “Adventu na Šalati“, “Jubilate Deo“ u Drnišu, susretima školskih zborova u Livnu i dr. te održavanja samostalnih koncerata. Ostvarili su suradnju, susret i razmjenu znanja s japanskim zborom škole “Kinjo Gakuin“ te organizirali velike evente školskih zborova s više od 400 izvođača…

RASPORED WEBINARA

Raspored je okviran te je podložan promjenama s obzirom na tijek edukacije i interakcije.

A: Uvodna riječ urednice (5 minuta)
B: Predstavljanje udžbenika Svijet Glazbe 4 (20 minuta)
C: Predstavljanje udžbenika Svijet glazbe 8 (30 minuta)
D: Odgovori na pitanja iz Q&A odjeljka (10 minuta)