Politika i gospodarstvo u novoj školskoj godini

Poštovane kolegice i poštovani kolege!

Srdačno vas pozdravljam na početku nove školske godine i veselim se našoj suradnji napose zato što nas očekuje godina puna novosti. Promjene koje se nagovješćuju i koje priželjkujemo prilika su i za naš doprinos. Naime, svako naše novo iskustvo, pročitana knjiga, projekt i ideja možda se čine tek malim koracima na putu promjena obrazovnog sustava, ali oni su iznimno vrijedni.

Na početku svake školske godine čeka nas niz administrativnih poslova vezanih za planiranje nastave, izradu nastavnih priprava, planiranje projekata i drugih aktivnosti, a ograničeni smo vremenom, uvjetima i ozračjem u kojem radimo, malom satnicom i velikim očekivanjima.

Stoga s vama želim podijeliti svoje nastavničko iskustvo pa na portalu možete naći dnevne priprave za nastavu (pripravu za svaku nastavnu jedinicu). Zatim su tu primjeri iz prakse koje sam provela sa svojim učenicama, a koji se mogu prilagoditi s obzirom na sklonosti i predznanje vaših učenika, a dio prezentacija samostalni su učenički radovi. Izvedbeni nastavni plan i program usklađen je s propisanom satnicom i školskim kalendarom.

Pozivam vas na suradnju na Alfinom portalu − podijelimo među sobom primjere dobre prakse, budimo jedni drugima podrška i kritički prijatelji te uživajmo u radosti poučavanja!

Ana Knežević-Hesky, prof. mentor
Uredništvo za politiku i gospodarstvo
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.