Metodički materijali iz geografije za eksperimentalni program

Poštovane kolegice i poštovani kolege,

na početku ću iskoristiti priliku da Vam se zahvalim na odabiru udžbeničkih kompleta iz geografije Izdavačke kuće Alfa, kako za osnovnu tako i za srednju školu!

Rezultat odabira (preko 85%) potvrda je truda i zadovoljavanja potreba baš vas, nastavnika koji se svakodnevno trude ukazati na bitno pri obradi geografskih sadržaja. Novi udžbenički kompleti rezultat su dugogodišnjeg kontakta sa praktičarima na terenu i predstavljaju velik odmak od dosadašnjih načina kreiranja udžbenika jer, prije svega, unose dozu novog pogleda na geografske sadržaje, kako grafički, tako i metodički. Digitalna inačica obiluje proširenim dodatnim materijalima koji će zasigurno „buditi“ učenike i dodatno ih motivirati na usvajanje geografskih sadržaja.

Kako ne želimo ostati na obećanjima da ćemo nešto pripremiti, predstavljamo vam nove metodičke materijale Dovršeni su i materijali koji će slijediti ovaj projekt, ali i dosta pratećih, poput novog SUVREMENOG ŠKOLSKOG ATLASA te udžbenika za prilagođeni program za osnovnu školu koji će biti identičan ovome. Projekt prilagođenog materijala radimo prema smjernicama referentnih logopeda MZO-a koji su naglasili kako je bitno da učenici koji pohađaju takav program imaju identične udžbeničke materijale (prilagođene) kao i svi ostali učenici u razredu, a ne neke zasebne udžbenike koji imaju potpuno druga grafička i sadržajna rješenja.

Metodičke materijale za trenutni eksperimentalni program možete preuzeti na sljedećim poveznicama:
MOJA ZEMLJA 1
GEOGRAFIJA 1 (Gimnazijski program, Ekonomski program i Strukovni program 70+70)
GEOGRAFIJA 1 (Strukovni program 70+35)

Bitno je naglasiti da prijavom na naš alfaportal na poveznici http://www.alfaportal.hr/index.php/predmetna-geografija možete pronaći i sve ostale sadržaje, za sve razrede, ne samo za eksperimentalni program. Tu se nalaze Katalozi ispitnih pitanja (Banka pitanja), Zadatci za ispitivanje, Primjeri listića za prilagođeni program, Powerpoint prezentacije i prilična količina drugih nastavnih sadržaja koji mogu olakšati nastavu.

Uz želje za što manje stresa pri planiranju i izvođenju nastave srdačno vas pozdravljam!

Marko Labus, prof.
Urednik iz geografije