Informatika u novoj školskoj godini 2016./17.

Poštovane kolegice i kolege,

na početku smo još jedne školske godine u kojoj nas očekuju novi izazovi. U tijeku su pripreme, izrada ili prilagođavanje planova i programa, formiranje grupa, rasporeda, sređivanje informatičke učionice, instalacija i deinstalacija programa, e-Dnevnik i još mnogo drugih poslova koje moramo obaviti prije nego što stanemo pred svoje učenike.

Da bismo vam barem djelomično olakšali pripremu za novu školsku godinu, priredili smo za vas nove nastavne listiće, videozapise za pojedine nastavne jedinice, zatim prilagođeni i individualizirani program i za drugo polugodište te plakat Dijelovi računala i druge didaktičke materijale.

Intervju: Andrej Mitić, učenik koji je osvojio 2. mjesto na državnom natjecanju Infokup 2016

Od 15. do 18. ožujka 2016. u Primoštenu je održano Državno natjecanje iz informatike i računalstva za osnovne i srednje škole – Infokup. Natjecali su se učenici od 5. razreda osnovne škole do 4. razreda srednje škole i to čak u pet kategorija. Mladi informatičari svoj su natjecateljski put ostvarili preko školskog i županijskog natjecanja i samo su najbolji, njih 160, stigli na državno natjecanje. Napravili smo intervju s Andrejem Mitićem iz OŠ „Dvor”, učenikom koji je osvojio 2. mjesto u kategoriji Osnove informatike!

 

Informatika u 2015./16.

U našem digitalnom dobu svakodnevno imamo potrebu za stjecanjem novih znanja i vještina, a suvremeni pristup obrazovanju uz odgovarajuću uporabu informacijsko-komunikacijske tehnologije učenika stavlja u središte nastavnog procesa te potiče kritičko mišljenje i timski rad.

Na našem portalu postavljen je digitalni udžbenik kojeg mogu koristiti registrirani korisnici. Također je postavljen metodički priručnik te neki novi materijali (videozapisi i plan za prilagođeni i individualizirani program za Informatiku).