Biologija i kemija u novoj školskoj godini 2016./17.

Poštovane kolegice i kolege, učitelji i učiteljice, profesori i profesorice biologije i kemije,

nakon zasluženog i, vjerujemo, lijepo provedenog odmora, opet smo na početku nove školske godine. A novi početak istodobno je novi izazov i za učenike i za njihove učitelje. Biti učitelj moćna je profesija: kao učitelji imamo mogućnost promijeniti svijet odgajajući i obrazujući učenike kako bi postali zadovoljni, samosvjesni mladi ljudi koji su spremni biti pošteni i humani prema sebi i drugima.

U vremenu nagovještaja promjena u obrazovnom sustavu izdavačka kuća Alfa i uredništvo biologije i kemije i dalje je uz vas: pripremamo u suradnji s vama nove materijale koje možete potražiti na našim mrežnim stranicama, a tijekom školske godine brojne materijale uručit će vam naš stručni suradnik promotor.

Na Alfinim mrežnim stranicama pronaći ćete prijedlog godišnjih i mjesečnih planova, prijedloge pisanih dnevnih priprava s jasno istaknutim ključnim pojmovima, razradom postignuća (ishoda) i kognitivnim razinama, prezentacije u PowerPointu i Prezi prezentacije, konceptne mape, prijedloge listića sa zadatcima za učenike s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama, nastavne listiće s dodatnim pokusima, multimedijske sadržaje (snimljene pokuse i filmove) te multimedijski udžbenik.

U rubrici „Projektni dani” pronaći ćete prijedloge projektnih dana kako biste lakše planirali novu školsku godinu uz poticajne i zanimljive ideje za drukčiji rad u školi i izvan nje.

Želimo vam puno uspjeha i radosti na novom početku s novim izazovima koje ćete svladavati zajedno sa svojim učenicima!

Radovat će nas svaka vaša sugestija ili poticaj, svaki vaš poziv ili pismo. Uredništvo biologije i kemije u Alfi je zbog vas. Nadopunjujmo i obogaćujmo materijale zajedno.

    Vaša Alfa

mr. sc. Daniela Novoselić
urednica za biologiju i kemiju
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.