Dragi učitelji, vrijeme je za virtualnu selidbu na kabinet.alfa.hr! Metodičkim materijalima, edukacijama i ostalim Alfinim proizvodima i uslugama pristupajte putem personaliziranog, suvremenog sustava krojenog prema vašim potrebama. No bez brige, vaša selidba ne mora biti preko noći ‒ Alfa Portal još će neko vrijeme biti tu!  

Alfa na dlanu

 

 

ALFA NA DLANU - ČISTA PETICA ZA ŠKOLU NA DLANU

Tri su najpoželjnije značajke jedne mobilne aplikacije: mora biti praktična, sustavna i jednostavna. A upravo te značajke krase aplikaciju Alfa na dlanu koju smo izradili i usavršili kao odgovor na potrebe ljudi s terena. Točnije, rekli ste da vam baš TO treba.
Ideju Alfinih korisnika da se svi dokumenti postave u jednu preglednu mobilnu aplikaciju prihvatili smo u vrijeme pandemije i online nastave kada smo se svi preko noći morali prebaciti na sasvim drukčiji, potpuno nov način rada. Početna ideja učiteljice Danijele kasnije je razrađena, aplikacija testirana i usavršavana te danas u njoj uživaju brojni Alfini korisnici.

JEDNOSTAVNA APLIKACIJA

Svaka učiteljica, svaki učitelj razredne nastave vrlo jednostavno može preuzeti aplikaciju na svoj mobitel i na taj način uvijek uza se (na dlanu) imati sve što je potrebno za nastavu. Aplikacija Alfa na dlanu uključuje i GIK-ove za sve predmete razredne nastave i videonastavu za pregledavanje i dijeljenje putem mobilnih aplikacija. Nije potrebna prijava i moguće je izravno pristupiti nastavnim materijalima potrebnima za rad. Alfa i škole se vole – to nisu prazne riječi ni tek zgodna rima. Alfa na dlanu jedan je od dokaza te ljubavi jer ideje onih koji rade s učenicima itekako mogu doprinijeti poboljšanju kvalitete sadržaja i ponude materijala i usluga koje će olakšati i poboljšati kvalitetu izvođenja nastave. Pretpostavka je, naravno, da je te ideje netko spreman razmotriti.


Ideja za ovu aplikaciju potekla je od jedne učiteljice – ona je jasno rekla što joj treba, a mi smo podržali i razvili njezinu ideju shvaćajući da i drugim učiteljima – baš TO treba.
Preuzmite je ovdje.

Što sve sadrži Alfa na dlanu?
Alfa na dlanu uključuje i GIK-ove za sve predmete razredne nastave i videonastavu za pregledavanje i dijeljenje putem mobilnih aplikacija.

Moram li za instalaciju aplikacije imati najnoviji i najskuplji mobitel?
Ne. Aplikacija je podržana na uobičajenim uređajima s operativnim sustavima Android i iOS uređajima.

Mogu li učenici skinuti aplikaciju?
Ne. Aplikacija je dostupna isključivo učiteljima.

Mogu li izravno s mobitela poslati sadržaj videolekcije roditeljima učenika koji su, recimo, propustili nastavu?
Da. Materijali i videolekcije jednostavno se mogu pregledavati i dijeliti.

Moram li se svaki put iznova prijavljivati za korištenje aplikacije?
Ne. Dovoljna je jedna prijava. 

Ima dana kada u školu idem glave prepune ideja što ću i kako raditi s učenicima, jedva čekam da vidim kako će učenici reagirati, hoće li im se svidjeti, hoću li uspjeti… Ali ima i onih dana kada mi se priprema za nastavu svede na brzinsko pregledavanje Alfe na dlanu negdje između kuće, škole, ostavljanja djece u vrtiću, kave, traženja parkinga ili javnog prijevoza. Tada je Alfa na dlanu spas u zadnji čas.

Pitam se tko li je smislio Alfu na dlanu... Sigurno netko jako svjestan činjenice da učitelji nisu roboti te da kod nas, kao i kod svih, ima dana i „onih dana”. Aplikacija mi najviše služi za to da se brzim pregledavanjem videolekcija podsjetim što sam planirala odraditi.

Alfu na dlanu počela sam koristiti tijekom online nastave. Uskočila sam u nju kao u čamac za spašavanje – mislila sam da ću se tih mjeseci utopiti u moru očekivanja i zahtjeva. Od tada mi nije prestala biti na dlanu – ta aplikacija olakšava moj posao. Napokon!

Alfu na dlanu koristim za slanje videolekcija učenicima kada nisu bili u školi – jednostavno je i kratko. Jednom sam ostala bez glasa – preživjela sam uz tihi rad i Alfu na dlanu.