A-udžbenici, A-panel, pop-up interaktivna rješenja ispita, zapisi realizacije nastavnih sati za e-Dnevnik, individualizirani kurikulumi, ispitna mapa, prilagođeni ispiti znanja... Imamo Baš TO što vam treba!
ALFINI PROIZVODI ZA NASTAVU, USLUGE I PODRŠKA - OD ALFA DO Ž!
Alfa portal
Metodička i administrativna podrška
 
30. travnja 2021.
Josipa Oreč Živković i Barbara Bajsić
Voditeljica: Bojana Meandžija
 

 

PROGRAM I RASPORED WEBINARA

PROGRAM WEBINARA

Na ovom online predstavljanju:

• upoznat ćete značajke Alfa portala - virtualnog kabineta
• saznat ćete sve o metodičkoj, administrativnoj i didaktičkoj podršci u nastavnom procesu.

Također, moći ćete i:

• pregledati sve sadržaje na Alfa portalu jer je otvoren za sve učiteljice i učitelje

Ova je online edukacija za vas jer:

• Vi ste učitelj koji se mora kvalitetno pripremiti za nastavni proces a da biste to bili u mogućnosti bez prevelikog stresa, pokazat ćemo vam gdje se nalaze svi materijali za podršku u Vašoj pripremi.

O Vašim predavačicama:

Barbara Bajsić rođena je u Beču, Republika Austrija, a djetinjstvo provodi u Bjelovaru. Nakon završene Opće gimnazije Bjelovar upisuje Učiteljski fakultet u Zagrebu gdje završava za učiteljicu razredne nastave s pojačanim predmetima matematika i engleski jezik.
Zaposlila se u Drugoj osnovnoj školi Bjelovar, koju je i sama pohađala. Ove godine puni 23 godine radnog staža. Predaje razrednu nastavu i matematiku. Tijekom svog radnog vijeka predavala je engleski jezik u Pučkom otvorenom učilištu Bjelovar te školi stranih jezika. Obožava prirodu te je jedna od osnivača Udruge skauta Sv. Juraj Bjelovar u čijem radu još uvijek aktivno sudjeluje. U slobodno vrijeme bavi se izradom ukrasa od tkanine.
Ponosna je majka trojice sinova: Petra, Danijela i uskoro prvašića, Arthura.

Josipa Oreč Živković – učiteljica je razredne nastave i informatike, učiteljica mentorica. Diplomirala je 2006. na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Od ove školske godine radi na radnom mjestu učiteljice informatike u OŠ „Stjepan Radić“, Božjakovina. Voditeljica Županijskog stručnog vijeća Razredne nastave za istočni dio Zagrebačke županije. Trinaest godina radila je kao učiteljica razredne nastave te stekla dragocjena iskustva koja primjenjuje kako bi osnovna informatička znanja na što zanimljiviji način prenijela najmlađim učenicima. Već pet godina koristi tablete u nastavi kao i različite digitalne obrazovne sadržaje. Sudionica je mnogih projekata na školskoj, županijskoj ili državnoj razini. Dobitnica je nagrade Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske za 2020. za najuspješnije odgojno-obrazovne djelatnike. Zaljubljenica u prirodu, pjevanje i sviranje tradicijskih glazbala. Majka desetogodišnje djevojčice i petogodišnjeg dječaka.

 

RASPORED WEBINARA

Raspored je okviran te je podložan promjenama s obzirom na tijek edukacije i interakcije.

Uvod u webinar (5 minuta)

Alfa portal - metodička i administrativna podrška (20 minuta) - Barbara Bajsić
Što je Alfa portal, kako ga koristiti, pregled metodičke podrške kroz obrazovne i odgojne predmete: Čitam i pišem 2, Otkrivamo matematiku 2, Priroda društvo i ja 3 te ODGOJNI PREDMETI 

Alfa portal - metodička i administrativna podrška - Josipa Oreč Živković
Pregled metodičke podrške kroz obrazovne predmete: Škrinjica slova i riječi 1, Matematika 3 i Priroda, društvo i ja 1

Završna riječ (3 minute)