Dragi učitelji, vrijeme je za virtualnu selidbu na kabinet.alfa.hr! Metodičkim materijalima, edukacijama i ostalim Alfinim proizvodima i uslugama pristupajte putem personaliziranog, suvremenog sustava krojenog prema vašim potrebama. No bez brige, vaša selidba ne mora biti preko noći ‒ Alfa Portal još će neko vrijeme biti tu!  
ALFINI PROIZVODI ZA NASTAVU, USLUGE I PODRŠKA - OD ALFA DO Ž! 
Didaktika
Iz konkretnog u apstraktno
 
14. svibnja 2021.
Ksenija Bertol Tisanić, prof. i Biljana Bagarić Ivezić, mag. prim. edu.
 

 

ROGRAM I RASPORED WEBINARA

PROGRAM WEBINARA

Na ovom online predstavljanju upoznat ćete:

• prednosti uporabe konkreta u neposrednom radu s učenicima
• vrste Alfinih didaktičkih konkreta
• nove didaktičke konkrete
• primjenu dosadašnjih konkreta u nastavnoj godini 2020./2021.

Također, moći ćete i:

• preuzeti mnoštvo stručnih i znanstvenih radova s područja primjene didaktičkih konkreta (manipulativa)
• razumjeti važnost razvoja vještina uz Alfine proizvode i usluge
• prepoznati jedine prave metodički oblikovane didaktičke konkrete.


Ovo je predstavljanje za Vas jer...

• Vi ste ravnatelj koji želi da je Vaša škola prepoznatljiva po suvremenim, stručnim i kvalitetnim metodama rada
• Vi ste učitelj koji se želi kontinuirano razvijati te koji želi da njegovi učenici budu samopouzdani, kvalitetno educirani i spremni za svladavanje školskih izazova
• Vi ste učitelj u boravku koji želi pratiti suvremene trendove u nastavi kako bi vrijeme koje učenici provode u boravku bilo poučno i kvalitetno.

Prije online predstavljanja preporučamo Vam pročitati primjere metodički oblikovanih uputa za konkrete Računska gusjenica i Tablica brojeva do 100.

Poslije online predstavljanja preporučamo Vam pročitati stručne i znanstvene članke te istraživanja o dobrobitima uporabe didaktičkih konkreta.

O Vašim predavačicama:

Ksenija Bertol Tisanić upravlja razvojem didaktičkih konkreta u izdavačkoj kući Alfa, unaprjeđuje marketinško-prodajne procese i pokretač je stručnog programa Alfa edukacije. Po struci je profesorica filozofije, logike i etike te sveučilišna specijalistica ekonomije. Njezina polja interesa jesu strategije učenja, tržišna atraktivnost inovativnih proizvoda i usluga te razvoj i budućnost edukacije.


Biljana Bagarić Ivezić magistra je primarnog obrazovanja, a diplomirala je 2011. godine na Učiteljskom fakultetu, odsjek Čakovec. Radi kao učiteljica razredne nastave u kombiniranom odjelu 2. i 4. razreda u Područnoj školi Poljanski Lug pokraj Vrbovca. Završila je Osnovni i Napredni program Medijacije Foruma za slobodu odgoja i stekla kompetencije za vođenje izvannastavne skupine Mali medijatori usmjerene na učenje asertivne komunikacije i nenasilnog rješavanja sukoba. Dobitnica je Forumova priznanja „Stjepan Cipek“ za Forumovu učiteljicu godine 2020. Autorica je nekoliko metodičkih preporuka i stručnih članaka. U radu se rado koristi digitalnim alatima. Posljednjih godinu dana radi i kao Alfin učitelj suradnik. Izradila je nastavne pripreme i digitalne sadržaje za Sat razrednika u 3. razredu i snimila je više od 100 videolekcija uz udžbenik Škrinjica slova i riječi 2. U nastavi se aktivno koristi platformom mozaBook za koju smatra da iznimno doprinosi kvaliteti nastave.

 

RASPORED WEBINARA

Raspored je okviran te je podložan promjenama s obzirom na tijek edukacije i interakcije.


• Razvoj i vrste Alfinih konkreta

• Pravilna primjena konkreta u nastavi – istraživanja

• Dinamički višegodišnji plan podjele konkreta Alfinim korisnicima