Dragi učitelji, vrijeme je za virtualnu selidbu na kabinet.alfa.hr! Metodičkim materijalima, edukacijama i ostalim Alfinim proizvodima i uslugama pristupajte putem personaliziranog, suvremenog sustava krojenog prema vašim potrebama. No bez brige, vaša selidba ne mora biti preko noći ‒ Alfa Portal još će neko vrijeme biti tu!  

4th ALFA & EXPRESS PUBLISHING ELT DAY 2018


I ove godine smo za vas pripremili atraktivan i dinamičan program sa željom da svatko od vas pronađe nešto za sebe i to ponese u svoj razred. Provedite s nama jedno inspirativno proljetno prijepodne i zajedno proširimo pozitivnu energiju među kolegama i učenicima!

Zagreb, subota 14. travnja 2018., 9.30 – 13 sati
Branimir centar – CineStar Zagreb

SESSIONS

Creative Language Learning – Steve Lever
With so much to do in the classroom already, asking teachers to help students develop their creativity might sound like unnecessary extra work. However, in this session we hope to demonstrate that creativity and effective language learning go hand in hand. We will discuss how to create an atmosphere in the classroom that is conducive to creativity and demonstrate practical ways in which teachers can foster it. It will be stressed that creativity, far from being elusive and abstract, demonstrates sound knowledge of the subject and is the result of firm foundations.

Specifične teškoće učenja engleskog jezika – Željka Butorac
Specifične teškoće učenja engleskog jezika su sastavni dio teškoća koje imaju učenici s disleksijom, disgrafijom, posebnim jezičnim teškoćama, ADD i ADHD sindromom, ali i osobama s oštećenjima sluha. One se manifestiraju u nekoliko ključnih pokazatelja u učenju engleskog jezika, a to su prije svega fonetski i fonološki deficit, čitanje, pisanje i memoriranje riječi, fraza i sl. kao i primjena gramatičkih pravila. Važno je prepoznati i znati kako olakšati rad učenicima s ovim teškoćama te koje prilagodbe primijeniti od osnovne škole do Državne mature.

GUEST SPEAKERS

Steve Lever holds a BA (Hons) from Leeds University. After working as a teacher of EFL for eleven years, he moved into ELT consultancy for Express Publishing in 2001. In this capacity, he has travelled around the world delivering workshops and seminars. He has been a plenary speaker at many international conferences and has been pleased to be involved in joint projects with the British Council and ministries of education in various countries. He has a strong amateur interest in teaching through drama and encouraging the use of critical thinking in education. He also works as a freelance translator and prof-reader and copy editor.

 

Željka Butorac stručna je suradnica, logopedica, u OŠ Marina Držića u Zagrebu. Diplomirala je na Edukacijsko-rehabilitacijskom i Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Vanjska je suradnica Agencije za odgoj i obrazovanje i Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja te Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu gdje radi kao mentorica za studente na kolegijima Specifične teškoće učenja, Teškoće čitanja i pisanja i Specifične teškoće usvajanja matematičkih sadržaja. Kao vanjska suradnica Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja radi na prilagodbi ispitnih materijala državne mature za učenike s posebnim potrebama. Urednica je više stručnih knjiga i udžbenika.


Be the change ꟷ again, see you at 4th ELT Day!


Vremenik pogodan za ispis možete preuzeti ovdje (PDF).

Prijavnicu za skup ispunite na ovoj poveznici. Podsjećamo, prijave za sudjelovanje na skupu vrše se isključivo putem online obrasca.