Dragi učitelji, vrijeme je za virtualnu selidbu na kabinet.alfa.hr! Metodičkim materijalima, edukacijama i ostalim Alfinim proizvodima i uslugama pristupajte putem personaliziranog, suvremenog sustava krojenog prema vašim potrebama. No bez brige, vaša selidba ne mora biti preko noći ‒ Alfa Portal još će neko vrijeme biti tu!  

Jasminka Gerin - Nagrada Ivan Filipović

Dana 14. veljače 2023. predstavnici Alfinog tima Robert Martin i Ivan Rakarić posjetili su Osnovnu školu Braća Bobetko Sisak i učiteljicu Jasminku Gerin.

Jasminka Gerin, učiteljica tehničke kulture i informatike, dobitnica je Nagrade Ivan Filipović za značajna ostvarenja u odgojno-obrazovnoj djelatnosti za 2021. godinu te joj je Alfa ovom prilikom čestitala i uručila prigodan dar.

Nagrada Ivan Filipović za životno djelo i godišnje nagrade za rad i rezultate u predškolskom odgoju, osnovnom, srednjem školstvu, visokom školstvu i znanstvenom i stručnom radu nosi ime Ivana Filipovića, učitelja koji je rođen 1823. u Velikoj Kopanici, a umro 1895. godine u Zagrebu.

Filipović je bio školski nadzornik, plodan pisac, urednik časopisa, osnivač Hrvatskoga pedagoško-književnog zbora 1871. godine i Saveza hrvatskih učiteljskih društava 1885. godine, sudionik triju općih učiteljskih skupština. Uz to, zbog svoga istaknutog učiteljskog rada, zalaganja za učiteljevu samostalnost i slobodu te slobodu narodne škole, njegovi su ga kolege nazvali ocem učitelja.

Filipovićeva misao – Da se deset puta rodim, deset puta bio bih učiteljem. – već gotovo jedno stoljeće ulijeva nadu, hrabri i potiče sve one koji su za svoj životni poziv odabrali jedan od najtežih poziva na svijetu, ali ostali su mu vjerni unatoč svim teškoćama i izazovima.

Nagradu Ivan Filipović dodjeljuje Republika Hrvatska, odnosno Odbor Nagrade Ivan Filipović, a priprema Ministarstvo znanosti i obrazovanja, za značajna ostvarenja u odgojno-obrazovnoj djelatnosti i najviše je priznanje djelatnicima u odgoju i obrazovanju.

(s mrežnih stranica MZO-a)

Profesorici Gerin želimo još mnogo uspjeha u radu te mnogo dječjih osmijeha za koje je rekla da živi i da će, dok bude mogla, za njih raditi.

Draga Jasminka, još jednom od srca iskrene čestitke!