A-udžbenici, A-panel, pop-up interaktivna rješenja ispita, zapisi realizacije nastavnih sati za e-Dnevnik, individualizirani kurikulumi, ispitna mapa, prilagođeni ispiti znanja... Imamo Baš TO što vam treba!

Likovna ideja za Majčin dan

učiteljica Brigitta Jneš Reš i 4. a,
Fran Franković Rijeka

Bliži se druga nedjelja u svibnju kada obilježavamo Majčin dan. U tom tjednu redovito čitamo o mamama, pišemo o njima sastavke, recitiramo im i pjevamo pjesme, posvećujemo im matematičke zadatke, a na satu likovne kulture izrađujemo prigodne poklone kojima ih nastojimo iznenaditi i razveseliti. Svi nekako lakše učimo znajući da su mame baš u svemu.

Ove smo godine htjeli biti malo drukčiji i mamama pokloniti unikatne staklene vaze izrađene tehnikom decoupage.

Za to su nam bile potrebne staklene bočice, bijela tempera i kist, salvete s prigodnim uzorcima te lak-ljepilo za salvete Art Potch.

Čiste staklene boce premazali smo bijelom temperom i pustili ih da se osuše. Potom smo odvojili dvoslojne ili troslojne salvete tako da smo gornji sloj lijepili kistom na boce. Morali smo biti vrlo nježni i precizni, idući od sredine prema rubovima salveta.

Salvetama oslikane staklene boce pretvorile su se u prekrasne unikatne vaze koje smo ukrasili cvijetom za čiju smo stabljiku upotrijebili zelenu čupavu žicu, a za glavicu vunu oblikovanu u jednobojne ili šarene loptice.

Učenici su uživali u svim aktivnostima vjerujući da će poklon biti pravo iznenađenje za mame. Ostaje samo problem kako ga dobro skriti da ga mama ne otkrije prije vremena.