Kroz kreativne zadatke iz udžbeničke serije Škrinjica slova i riječi predavačica će vas upoznati s teorijskim uporištima koja promiču uporabu različitih osjetila tijekom učenja i dati smjernice kada se i kako koristiti učenjem kroz sliku, boju, zvuk i pokret.


MODUL:Hrvatski jezik u razrednoj nastavi

VRSTA: Redovita nastava

KLJUČNE RIJEČI: učenje svim osjetilima, Škrinjica slova i riječi


PROGRAM WEBINARA

Nakon ove edukacije razumijet ćete / znat ćete / upoznat ćete:

• teorijska uporišta koja promiču uporabu različitih osjetila tijekom učenja
• smjernice kada i kako koristiti učenje pomoću slike, boje, zvuka i pokreta
• ideje kako postojeće nastavne sadržaje usvajati pomoću različitih osjetila
• primjere kreativnih zadataka koji uključuju sliku, boju, zvuk i pokret u Škrinjici slova i riječi.

Također, moći ćete i:

• osmisliti vlastite primjere učenja koji će uključivati sva osjetila.

 Ova je online edukacija za Vas jer...

• u pristupu usmjerenom na dijete potiču se različite strategije učenja i poučavanja, a naglasak je stavljen na uvažavanje višestrukih inteligencija i omogućavanje usvajanje različitih sadržaja prema individualnim sposobnostima
• edukacija osvještava prednosti ovakvog načina učenja i pokazuje mogućnosti njegove primjene u udžbeničkim kompletima Škrinjica slova i riječi.

Poželjno je prije online edukacije:

• smijete pripremiti svoje Škrinjice, ako ih imate. :)

Preduvjeti:

• učitelji razredne nastave

 

O VAŠOJ PREDAVAČICI

Vesna Marjanović  je dipl. učiteljica, mentorica, radi u Osnovnoj školi Samobor u Samoboru. Tijekom godina neprestano se stručno usavršavala kroz različite edukacije u zemlji i izvan nje. Kao predavačica sudjeluje na međunarodnim konferencijama i edukacijama. Već je dugi niz godina trenerica Pučkog otvorenog učilišta Korak po korak. Posebna su joj područja interesa područje integriranog poučavanja, partnerstvo s roditeljima i profesionalni razvoj učitelja. Ta područja promiče kroz vođenje treninga Tematsko poučavanje, Partnerstvo s obitelji i Zajednice učitelja. Još 2000. godine sudjelovala je u radu radnih grupa za prikupljanje primjera dobre prakse koji su činili pripremu za izradu ISSA-inih Standarda kvalitete. Također je sudjelovala i u izradi instrumenata i priručnika za samovrednovanje osnovnih škola i za vanjsko vrednovanje škola (NCVVO). Autorica je nekoliko udžbenika, radnih bilježnica i priručnika za hrvatski jezik za niže razrede osnovne škole te priručnika za učenje romsko-bajaškog jezika. Dugi niz godina bila je i članica uredništva časopisa Dijete, škola, obitelj. 2007. godine za svoj pedagoški rad dobila je ISSA-in certifikat izvrsnosti, a 2016. Plaketu grada Samobora. Od 2016. godine zajedno sa svojim suautoricama Andreom Škribuljom Horvat i Marinom Gabelicom, ulazi u tim prof. Dubravke Težak i za Alfu stvaraju Škrinjicu slova i riječi, udžbenički komplet iz hrvatskog jezika za niže razrede osnovne škole.

 

RASPORED WEBINARA

Raspored je okviran te je podložan promjenama s obzirom na tijek edukacije i interakcije.

A (5 minuta)
Uvod

B (40 minuta)
• Učenje pomoću slike, boje, zvuka i pokreta

C (5 minuta)
Zaključak


Sažetak i odgovaranje na pitanja iz Q&A odjeljka (10 minuta)