Kako analizirati tijek, uzrok i posljedice koje su obilježile političke i društvene događaje s početka devedesetih godina prošlog stoljeća te temu Domovinskog rata i vukovarske djece, odnosno prekinutog djetinstva približiti učenicima predstavit će vam autorica knjige Mama, ne vidim nebo Ani Galović.


VRSTA: redovita nastava

MODUL: povijest

KLJUČNE RIJEČI: Domovinski rat, djetinjstvo


PROGRAM WEBINARA

Nakon ove edukacije moći ćete / znat ćete / upoznat ćete:

• analizirati tijek, uzroke i posljedice koji su obilježili političke i društvene događaje s početka devedesetih godina prošlog stoljeća
• upoznati učenike s okolnostima u kojima su bili njihovi vršnjaci, vukovarska djeca, tijekom Domovinskoga rata
• objasniti učenicima na koji način djecu smatramo žrtvama, što su proživjela, s čim su se svakodnevno susretala i zašto kažemo da im je prekinuto djetinjstvo.

Također, moći ćete i:

potaknuti učenike da usporede svoje djetinjstvo s djetinjstvom djece koja su se našla u vihoru rata te da promisle koja su temeljna dječja prava, propisana Konvencijom o pravima djeteta iz 1989. godine, prekršena.

Ova je online edukacija za Vas jer...

• Vi ste učitelj koji želi ovladati različitim strategijama, metodama i postupcima koji se koriste u odgojno-obrazovnom procesu i želi steći kompetencije za kritičko promišljanje o njihovoj ulozi u procesu odgoja, poučavanja i učenja.

Preduvjeti:

• učitelj/nastavnik povijesti

 

O VAŠOJ PREDAVAČICI

Ani Galović rođena je 1. travnja 1985. u Zagrebu, a odrasla je u Ivanićkom Graberju pored Ivanić-Grada. Fakultetsko obrazovanje stekla je pri Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Obrazovala se i osposobljavala na stručnim edukacijama iz područja logoterapije i pedagogije, dječje psihologije te rada s osobama s intelektualnim oštećenjem. Piše prozu socijalne, duhovne i ratne tematike.