Kritičko je mišljenje jedna od najvažnijih intelektualnih vještina i nužan je preduvjet za aktivno sudjelovanje u suvremenome otvorenu i demokratskome društvu. U ovoj će edukaciji biti riječi o razvijanju kritičkoga mišljenja učenika u nastavi Hrvatskoga jezika, s osobitim naglaskom na vještinu kritičkoga pisanja. Predavanje donosi i niz ideja koje svaki učitelj može primijeniti u svojoj nastavnoj praksi.

KLJUČNE RIJEČI: kritičko mišljenje, kritičko pisanje, nastavnička pitanja, suradničko učenje


PROGRAM WEBINARA

Nakon ove edukacije osvijestit ćete:

• važnost poučavanja kritičkoga mišljenja u nastavi Hrvatskoga jezika. Sposobnost kritičkog mišljenja nešto je što se mora njegovati i poticati unutar poticajnog okruženja za učenje.

Također, moći ćete i:

• primijeniti različite metode kritičkoga pisanja u nastavi Hrvatskoga jezika te prikazati praktične metode poučavanja.

Ova je online edukacija za Vas jer...

• Vi ste učitelj / stručni suradnik koji je svjestan važnosti razvijanja kritičkoga mišljenja u učenika kao najvažnijega umijeća u otvorenu i demokratskome društvu.

Preduvjet je da / da ste: 

• kreativan i poticajan učitelj koji želi neprestano napredovati u svom radu.

 

Nakon ove online edukacije možete / moći ćete:

primijeniti različite metode i tehnike kritičkoga pisanja u nastavi
stvoriti poticajno i aktivno okruženje u svojoj učionici.

 

O VAŠOJ PREDAVAČICI

Silvana Rados, dugogodišnja je učiteljica Hrvatskoga jezika zaposlena u OŠ Šime Budinića u Zadru. Dugi niz godina sudjeluje u organiziranju različitih radionica, izložbi i događanja u školi i izvan nje. Njezini učenici svake godine sudjeluju na smotrama i natjecanjima iz Hrvatskog jezika. Najprepoznatljivija je kao dugogodišnja odgovorna urednica školskoga lista Čehuljica koji se svake godine predstavlja na Državnoj smotri LiDraNo.

PRIJAVA