A-udžbenici, A-panel, pop-up interaktivna rješenja ispita, zapisi realizacije nastavnih sati za e-Dnevnik, individualizirani kurikulumi, ispitna mapa, prilagođeni ispiti znanja... Imamo Baš TO što vam treba!

Povijest u novoj školskoj godini

Poštovane kolegice i kolege, učitelji i učiteljice, profesori i profesorice,

započela je nova školska godina, a svaki novi početak predstavlja izazov i za učenike i za vas! Biti učitelj nije samo zanimanje, već i životni poziv: učitelj poučava, pomaže djeci otkriti svoje talente, razviti samopouzdanje i kompetencije koje će im omogućiti da budu aktivni i svjesni građani koji se odgovorno odnose prema sebi i društvu u kojem žive.

Pripremanje nastave kontinuiran je proces, a za njezinu lakšu realizaciju uredništvo povijesti pripremilo je brojne materijale u namjeri da vam u tome pomogne i olakša.

Uredništvo za povijest tijekom proljeća 2016. godine doživjelo je korjenite promjene i sada ga čini tim od troje urednika, profesora povijesti:

dr. sc. Ante Birin, znanstveni urednik
                    Tomislav Šarlija, profesor savjetnik, stručni urednik
 Božana Sliško, prof., izvršna urednica.

Novoimenovano uredništvo nakon analize postojećeg stanja prionulo je na posao pa smo za početak školske godine pripremili DVD-e s nastavnim materijalima za svaki razred, koje će vam uručiti naši promotori.

Vjerujemo da ste uočili i značajne promjene na Alfinom portalu jer smo radi boljeg snalaženja presložili mape s nastavnim materijalima. Osim toga odlučili smo na mjesečnoj razini objavljivati kraće ilustrirane članke povijesne tematike te putem različitih sadržaja vama i vašim učenicima pružiti puno više povijesne naracije nego što propisuje plan i program koji nas zapravo u udžbeniku ograničava. Znanstvene i stručne članke pišu naši autori i suradnici, koji su jamstvo akademske i stručne razine.

Želja nam je širiti mrežu suradnika, stoga vas ovim putem pozivamo da nam se javite s vlastitim dobrim primjerima iz prakse, da sve ono dobro što radite podijelite sa svojim kolegama preko našeg portala − na obostranu radost i zadovoljstvo, a prvenstveno na dobrobit učenika. Urednički tim je nov, ali udžbenici koje koristite na tržištu su već dvije godine pa će nam posebno zadovoljstvo učiniti vaše kritike i prijedlozi, stoga vas molimo da nam pišete na našu e-adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i bit ćemo zahvalni na svakom vašem doprinosu.

Želimo vam sretan i uspješan početak nove školske godine 2016./2017.!

Vaše uredništvo!