Diseminacija aktivnosti Erasmus+ KA1 projekta „CLIL... I Will” na međunarodnoj konferenciji ICC u Beogradu „The Integration of 21st Century Skills in the Language Classroom”

Učiteljice engleskog jezika Ana Kodrić Ivelić i Marija Čarija Agoli sudjelovale su na međunarodnoj konferenciji učitelja engleskog jezika u Beogradu 13. i 14. svibnja 2023. Događaj je organizirao International Language Association (ICC) i bio je hibridnog tipa uz sudjelovanje 18 predavača iz Velike Britanije, SAD-a, Kanade, Argentine, Švicarske, Austrije, Njemačke, Ukrajine, Rumunjske, Španjolske, Gruzije, Turske, Grčke, Tunisa, Egipta i Hrvatske (Ana Kodrić Ivelić).

ALFA SCHOOL NETWORK - Teachers Bring Knowledge to Teachers

MODULARNA EDUKACIJA OVO JE MOJ SAT

Odakle uspješan učitelj počinje svake školske godine?

Od početka!

Tako smo i mi u ovom novom programu stručnog usavršavanja kad je riječ o temi prve modularne edukacije odlučili krenuti od početka.

Planiranje i vrednovanje nesumnjivo su temelj, a ujedno i najteži dio učiteljskog posla, ali i nepresušno vrelo nedoumica. U dosadašnjim edukacijama već smo se bavili tim temama, ali uvijek je nekako bilo malo vremena, premalo mogućnosti interakcije i dvojbe su ostajale.

Upravo zato okupili smo tim mentora, iskusnih učitelja praktičara s kojima ćemo ovu aktualnu temu, u ovom formatu, obraditi detaljno i strukturirano. Želja nam je da se zajedno osnažimo, utvrdimo znanje i steknemo sigurnost kako bismo još uspješnije izvodili svoju nastavu i kontinuirano poticali učenike na uspješniji rad i ostvarivanje zadanih ishoda, razvijali kod učenika sve jezične djelatnosti i uspješno vrednovali učenička postignuća.

 

 

Nakon ove edukacije moći ćete napraviti uspješnu tematsku razradu, planirati uspješan nastavni sat, odrediti ishode teme, nastavnog sata i aktivnosti, pravilno primijeniti formativno i sumativno vrednovanje za sve četiri djelatnosti te provesti različite oblike vršnjačkog vrednovanja.

 

 

 Pridružite nam se! Prijave traju do 29. rujna 2022.

 

Poštovane kolegice i kolege, welcome back!

Jeste li spremni za nove izazove? Kao i uvijek, mi smo tu da vam pružimo podršku i olakšamo povratak u učionicu.

Ako još niste, žurno pregledajte naše mape i preuzmite sve potrebne materijale. Obavili smo ogroman posao i pripremili uistinu SVE što vam je potrebno. I još malo više!

Novost su prijedlozi INICIJALNIH ispita za Right on! 1, 2, 3 i 4 koje će te naći u mapi Prijedlog testova.

Na nastava.alfa.hr očekuju vas nove videolekcije za 4. razred i Sway lessons za Right on! 4. No iskreno se nadamo da ih ove godine nećete iskoristiti za online nasatavu, već samo kao vrijedan dodatak redovitoj nastavi.

S velikim zadovoljstvom najavljujemo nastavak druženja na našim webinarima – pripremamo iznimno atraktivan i bogat program. Počinjemo već sljedeći tjedan!

Novi ste ili stari korisnik udžbenika Smiles New Edition ili Right on! i voljeli biste porazgovarati s kolegama o njihovoj organizaciji nastave i bolje upoznati udžbenike i sve popratne sadržaje?

Ne propustite naše prvo virtualno druženje ove godine – u četvrtak 9. rujna 2021. u 18 sati.

Detalji slijede...

Pozivamo vas, ako već niste, da se priključite našoj grupi na Facebooku – Alfa & Expresss Publishing gdje vas očekuje razmjena ideja u pozitivnom ozračju.

Tiskani metodički materijali na putu su prema vama.

Za sve upite obratite se svojem promotoru ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Good luck to all of us! We're in this together!

Stručno usavršavanje učiteljica u Reykjaviku

U sklopu trogodišnjeg Erasmus+ KA1 projekta CLIL..I Will Osnovne škole Pujanki u Splitu, financiranog iz europskih fondova putem Agencije za mobilnost i programe EU, učiteljica razredne nastave Marijana Šundov i učiteljica engleskog i talijanskog jezika Marija Čarija Agoli sudjelovale su na mobilnostima stručnog usavršavanja u Reykjaviku na Islandu. Na seminaru je bilo petnaest učiteljica iz Poljske, Litve, Španjolske i Hrvatske. Projekt sadrži ukupno osam mobilnosti, a njegova je koordinatorica Marija Čarija Agoli.

Smiles 4 New Edition i Right on! 4 u praksi - Follow up

Poštovane kolegice, poštovani kolege,

zahvaljujemo na iskazanom interesu i vremenu koje ste odvojili kako biste saznali više o našim materijalima. U nastavku možete preuzeti DEMO IWB software, GIK za 4. i 8. raz., kao i mjesečne planove i tematsku razradu za rujan. Na uzorku 3. i 7. razreda možete steći uvid što će vas sve čekati na Portalu krajem kolovoza. Također, tu su i druge poveznice na kojima možete sve detaljnije pogledati. Za dodatne informacije javite nam se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

DEMO ALFA PORTAL+ DEMO IWB

NASTAVA.ALFA.HR (video & Sway lessons)

SNIMKE WEBINARA (posebno ako želite vidjeti Express DigiBooks u praksi)

PROMO VIDEA

Pozivamo vas da se ako već niste priključite našoj Facebook grupi Alfa i Express Publishing i postanete dio našeg community-a.

Za sva pitanja uvijek smo na raspolaganju na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

 

Kritičko mišljenje je jedna od ključnih vještina za 21. stoljeće. Kako bi učenicima omogućili lakše snalaženje i uspjeh u današnjem globaliziranom svijetu potrebno ih je osposobiti za donošenje objektivnih zaključaka, analitičko razmišljanje, kritičku evaluaciju informacija te rješavanje problema. Kroz webinar ćete se upoznati s praktičnim, zanimljivim i kreativnim  idejama za razvijanje kritičkog mišljenja u učionici engleskog jezika. 

 

Svaki učitelj ima svoj stil poučavanja i izbor udžbenika pomaže mu da bude kreativniji i sigurniji u svom radu. Samo siguran i zadovoljan učitelj može prenijeti pozitivnu energiju na učenike. Svi učitelji nailaze na velike izazove i prepreke u svom radu i zato im je jako važna i podrška koju dobivaju uz svoj udžbenik. Upoznajmo Smiles 4 New Edition i Right on! 4 zajedno kroz praksu i iskustvo vaših kolegica. 

Sudjelujte uživo na predstavljanju 13. svibnja!

Learning with TBL and PBL - Dr. Ron Mendez-Morrain

Webinar održan 23. veljače bio je prava inspiracija i vrlo informativan ali nikako nije bio kraj priče o TBL-u i PBL-u.

One webinar is not enough! We need a workshop! 

Teachers should not be thrown into a PBL session without understanding what is really going on.

Again - PBL and TBL is NOT about language mechanics as the goal. It is about learning to be digitally literate, problem solving, teamwork, and becoming self-directed.

Let grammar happen...

Ovo su samo neke od snažnih poruka Dr. Morraina.


Ne propustite pogledati snimku webinara - možete je pogledati ovdje!

As promised, here (Teamwork-Mind-Map i Researching-a-Company) you can download two examples of Ready- Made Mind maps with detailed lesson plans Dr. Morrain generously shares with us.

Detalji o radionicama slijede!

Valentine's Day

Tražite worksheet za Valentine's Day?

Zavirite u Festivities mapu!

Ili više volite video?

Videolekciju za Smiles 4 naći ćete na:

 

A za malene na:

Valentine's Day

Valentine's Day Quiz

Christmas

Christmas is just around the corner.

Na samom kraju ove sve samo ne obične godine mi smo se odlučili pripremiti za vas i vaše učenike nešto o sve samo ne običnom Božiću!
Explore and have fun!

Digitalizirana verzija ako ste online
https://app.wizer.me/preview/HMD3US

a za klasičare u word i pdf formatu ovdje: WORD, PDF.

Ako više volite „normalan“ Božić here you are:

The History of the Christmas Tree in the UK

https://app.wizer.me/preview/CCZ6PO

Merry Christmas

https://app.wizer.me/preview/K39S6L

Thank you!

Mjesec dobre prakse - Smiles i Right on! u praksi

 

Novi udžbenici, reforma, prvi put radite s Alfinim izdanjima…?

Priznajemo – ponekad se u bogatstvu naših materijala i podrške teško snaći.

Što god da napišemo za svaku od četiriju ključnih komponenti kojima kao naši korisnici raspolažete, činit će vam se kao dodatno more informacija.

 

 

Zato smo odlučili pripremiti seriju webinara za stare i nove korisnike te živom riječi i konkretnim primjerima pokazati kako naši materijali žive u praksi!

Mjesec dobre prakse donosi četiri webinara s aktualnim temama koje su dio vaše svakodnevice. Želimo vas podsjetiti na sve što vam je nadohvat ruke, dati tips & tricks kako to najbolje iskoristiti, osnažiti vas i dokazati da s nama imate odgovor i rješenje za sve.

Pridružite nam se na webinaru Smiles & Right on! u praksi koji će se održati na platformi ZOOM* u četvrtak 19. studenog 2020. u 18 sati

Predviđeno trajanje: 60 minuta.

 

Poveznica na webinar: https://zoom.us/j/93511657305?pwd=bG10SXpBT2p4VWpyWWM2VE9taXVzUT09

Meeting ID: 935 1165 7305
Passcode: 772686

Radujemo se vašem dolasku!

 

 ANKETA

 

* Napominjemo da za sudjelovanje nije nužna instalacija platforme ZOOM. Dovoljno je prijaviti se putem poveznice i priloženih podataka (Meeting ID i Passcode). Pristup je moguć i mobilnim uređajem. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Obavijest: Strani jezici - kodovi

Imaju li vaši učenici nove ili rabljene udžbenike iz stranih jezika? Ako imaju rabljene udžbenike to je greška koja se može i treba što prije ispraviti jer učenici imaju pravo na nove udžbenike.

Neke su škole nehotice krivo tumačile upute što je dovelo do toga da su njihove učenike dočekali rabljeni udžbenici, ali i iskorišteni kodovi za digitalnu inačicu udžbenika.

Ispis

Sindrom Down – izazovi; Učenje engleskog jezika od 1. razreda osnovne škole

Fani Perun, prof. 

OŠ Ivan Duknović, Marina

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Podučavanje učenika sa sindromom Down predstavlja izazov za učitelje, no nimalo više od rada s drugom djecom s teškoćama. Kako bi učenik bio uspješan, važno je izgraditi dobre odnose i ostvariti učinkovitu suradnju među svim sudionicima odgojno-obrazovnog procesa. Učenje treba biti višeosjetilno, uz prilagodbe po mjeri djeteta.

 

Nova kategorija - Festivities

Naš virtualni kabinet dobio je novu kategoriju Festivities gdje ćemo učitavati prijedloge aktivnosti koje će vam vjerujemo dobro doći ako vam/kada vam ponestane ideja kako obilježiti pojedinu prigodu.

Želite li neke svoje ideje podijeliti i učiniti dostupnima drugim nastavnicima, pošaljite ih na adresu e-pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Rado ćemo ih objaviti!

 

 

 

Stručno usavršavanje o CLIL metodi

Učiteljica engleskog i talijanskog jezika Marija Čarija Agoli i učiteljica biologije i kemije Antonija Bezić Radman sudjelovale su na stručnom usavršavanju Applying CLIL Methodology u Valenciji, Španjolskoj, koju je organizirala Esmovia iz Valencije, od 23. do 27. rujna 2019. Na stručnom su usavršavanju sudjelovali učitelji iz Hrvatske, Italije, Litve, Španjolske i Bugarske.

Europski dan jezika u Osnovnoj školi Eugena Kumičića Slatina

Europski dan jezika obilježava se svake godine 26. rujna. Na taj se dan slavi jezična raznolikost kontinenta s više od 200 europskih jezika, 24 službena jezika EU-a, uključujući hrvatski, i tri pisma. Uz to, u Europi se govori oko 60 regionalnih i manjinskih jezika. Obilježavanjem EDJ želi se potaknuti učenje stranih jezika među ljudima.

Vrednovanje kao učenje

Suvremeni kurikulumski pristup poučavanju uvodi, osim dobro poznatog sumativnog vrednovanja, i formativno vrednovanje tj. vrednovanje za učenje i vrednovanje kao učenje s naglaskom na povezivanje poučavanja, učenja i vrednovanja. Učitelj više nije jedina osoba koja provodi vrednovanje učeničkih postignuća, sada tu ulogu preuzima i sam učenik. U kurikulumskom pristupu upravo je učenik u središtu odgojno-obrazovnog procesa u punom smislu te riječi.

4th ALFA & EXPRESS PUBLISHING ELT DAY 2018

I ove godine smo za vas pripremili atraktivan i dinamičan program sa željom da svatko od vas pronađe nešto za sebe i to ponese u svoj razred. Provedite s nama jedno inspirativno proljetno prijepodne i zajedno proširimo pozitivnu energiju među kolegama i učenicima!

My Summer Seashell

Ljetni praznici završili su za ovu godinu, ali to ne znači da je zabavi kraj! Uredništvo engleskog jezika poklanja vam dobrodošlicu u novu školsku godinu posebno oblikovanim listićima koje možete preuzeti u PDF obliku, ispisati i isjeći u naznačenim oblicima kako biste ih pretvorili u preklapajuće "školjke" – ljetne motive (dvije školjke, sunce i lubenica) i ukrasiti učionicu ili drugi školski prostor simpatičnom izložbom dojmova s ljetnih praznika.

3rd ALFA & EXPRESS PUBLISHING ELT DAY 2017

Po jutru se dan poznaje pa neka ono bude edukativno, nadahnjujuće i nezaboravno ꟷ uz Alfu & Express Publishing! Prijepodnevni dio subote, 18. ožujka rezervirajte za pozitivne promjene i pridružite nam se na 3rd ELT Day-u koji se i ove godine odvija pod motom „Be the change“. Za vas smo pripremili atraktivan interaktivni program i zanimljive goste čija će vas energija pratiti još dugo nakon završetka skupa.

Christmas songs

Povodom nadolazećih božićnih blagdana, izdvojili smo vam nekoliko najpoznatijih glazbenih klasika. Ovdje ih možete poslušati, preuzeti tekstove pjesama te ih zajedno sa svojim učenicima i otpjevati.


Wishing you all a very Merry Christmas!

Engleski jezik u novoj školskoj godini

Drage kolegice i kolege,

ljetni su praznici na izmaku. Čini li se i vama da su proletjeli? Nadamo se da ste se uspjeli odmoriti, fizički i psihički, te da ste spremni za novi početak. Od srca vam želimo da se ne uznemiravate zbog administrativnih poslova i političkih previranja, već da se usmjerite na djecu i nastavu – na vlastiti poziv.

Svaki početak nosi i nove izazove, ali dosad ste se već uvjerili da niste sami – mi smo tu za vas i vaše učenike. Udžbenike ste već dobro upoznali i vjerujemo da vam je iz godine u godinu sve lakše raditi s njima. A i jako nas vesele mahom pozitivne reakcije iz cijele Hrvatske. Stoga vas pozivamo da nam se i dalje javljate na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. sa svim prijedlozima, pohvalama i eventualnim pokudama jer su nam vaše povratne informacije vrlo vrijedne.

2nd ELT DAY Conference 2016 - Be the Change, again!

Proljeće je vrijeme kad se budi priroda i kad se budimo mi. Dođite i s nama udahnite proljeće kroz zanimljiva predavanja i novitete. Otvoreniji smo za nove ideje, spremniji za promjene, jer i ove godine Alfa u suradnji s Express Publishing-om za vas organizira ELT DAY! Vrijeme je za travanjsko druženje... 

2nd ALFA & EXPRESS PUBLISHING ELT DAY 2016

Zagreb, Hotel International, Miramarska cesta 24
Saturday, April 16th, 9:00am - 2:10pm