Subotnja kava uz Sonju Jarebicu! Omiljena stručnjakinja uživo odgovara na vaša pitanja ‒ savjetuje vas, poučava, usmjerava i daje prijeko potreban vjetar u leđa. Pridružite nam se na Jutru sa Sonjom, svake prve subote u mjesecu u 10 sati.

Učitelji su suočeni s nizom izazova u svakodnevnom radu, stoga organiziramo stručnu savjetodavnu podršku za jačanje njihovih osobnih i profesionalnih kompetencija.

Psihosocijalno savjetovanje pružit će učiteljima podršku i jasniji uvid u ono što se događa u školskom okruženju (razred, učenik, roditelj, kolege…) te ih potaknuti na to da svoja stajališta i razmišljanja usmjere na pozitivne promjene. Svake subote obradit će se druga tema, a za sudionike su predviđene potvrde o sudjelovanju.

TEMA SUBOTE: NEDISCIPLINIRANOST I NEMOTIVIRANOST DJECE

Pitanja se šalju unaprijed putem prijavnog obrasca te ih primamo do 31. siječnja 2023., a za sudjelovanje se možete prijaviti do početka susreta (4. veljače 2023. u 10 sati). Pitanja možete postaviti i za vrijeme webinara u chatu i rubrici Q&A. Molimo vas da pitanja budu konkretna, uz pobliži kontekst i primjere iz vaše prakse kako bi se uvidom u situaciju što učinkovitije odgovorilo na vaš upit. Ako upiti ne odgovaraju temi ove subote, sačuvat ćemo ih za subotu s odgovarajućom temom. Postavite pitanja bez ustručavanja, jamčimo vam anonimnost! Sonja Jarebica odabrat će upite i problemske situacije na koje će odgovoriti u 60 minuta uživo. 


MODUL: Neposredni rad s učenicima

KLJUČNE RIJEČI: psihosocijalno savjetovanje, primjeri iz prakse, učitelji, osobne kompetencije, profesionalne kompetencije


PROGRAM WEBINARA

Nakon ove online edukacije moći ćete / znat ćete:

• jasnije primjećivati što se događa u školskom okruženju
• aktivno slušati i razumjeti različite osobne situacije
• gledati stvari iz drugog kuta
• unaprijediti vlastiti rad i odnos s kolegama, učenicima i njhovim roditeljima/skrbnicima
• donositi odluke koje čine pozitivne promjene.

Također, na ovoj edukaciji:

• dobit ćete odgovor na pitanje koje ste Sonji postavili Vi ili netko od Vaših kolega
• prepoznati ćete osobne poteškoće u radu te dobiti konkretne odgovore, upute i ideje za njihovo rješavanje.

Ova je online edukacija za Vas jer...

• Vi ste učitelj ili nastavnik kojem su potrebna podrška, poticaj i inspiracija na rad
• Vi ste učitelj ili nastavnik koji radi na sebi i želi usavršiti svoja znanja vještine i unaprijediti odnose s kolegama, učenicima i njhovim roditeljima/skrbnicima.

Preduvjeti:

učitelji ili nastavnici u osnovnoj školi.

 

O VAŠOJ PREDAVAČICI 

Sonja Jarebica rođena je 23. listopada 1959. u Zagrebu. Kao magistra socijalne pedagogije stekla je bogato profesionalno iskustvo u radu s djecom i mladima s problemima u ponašanju. Svoj rad usmjerila je na sprječavanje ili ublažavanje socijalnih problema djece i mladih, djelujući u smjeru poticanja pozitivnih promjena u ponašanju i uvjetima u kojima odrastaju i razvijaju se. Socijalna pedagogija podrazumijeva holistički i osobni pristup djeci i mladima koji povezuje obrazovanje i društvenu skrb o njima, a uključuje rad s pojedincem i socijalnim okruženjem (obitelj, škola, vršnjačke grupe, ali i šira zajednica), s krajnjim ciljem afirmacije prava djece.

 

RASPORED WEBINARA

Nakon prikaza poteškoće u radu na primjeru iz prakse učitelji će dobiti priliku promišljati o vlastitim postupanjima, dodatnim mogućim resursima u primjeni rada te će dobiti stručne i konkretne povratne informacije. Nakon zajedničkog promišljanja, iznošenja stajališta, situacija i samih smjernica voditeljice učitelji sve to mogu iskoristiti za unaprjeđivanje vlastitog rada i postizanje osobnog zadovoljstva te za smanjenje stresnih situacija.