Subotnja kava uz Sonju Jarebicu! Omiljena stručnjakinja uživo odgovara na vaša pitanja ‒ savjetuje vas, poučava, usmjerava i daje prijeko potreban vjetar u leđa. Pridružite nam se na Jutru sa Sonjom, svake prve subote u mjesecu u 10 sati.

 

TEMA SUBOTE: POTENCIJALNO DAROVITA DJECA

 

Pošaljite nam pitanja povezana s vašim iskustvom s potencijalno darovitom / darovitom djecom i mogućim izazovima na koje nailazite.

Pitanja se šalju unaprijed putem prijavnog obrasca, a možete ih postaviti i za vrijeme webinara u chatu i rubrici Q&A. Molimo vas da pitanja budu konkretna, uz pobliži kontekst i primjere iz vaše prakse kako bi se uvidom u situaciju što učinkovitije odgovorilo na vaš upit. Ako upiti ne odgovaraju temi ove subote, sačuvat ćemo ih za subotu s odgovarajućom temom. Postavite pitanja bez ustručavanja, jamčimo vam anonimnost! Sonja Jarebica odabrat će upite i problemske situacije na koje će odgovoriti u 60 minuta uživo.


MODUL: Neposredni rad s učenicima

KLJUČNE RIJEČI: darovitost, darovita djeca, potencijalno darovita djeca


PROGRAM WEBINARA

Nakon ove online edukacije moći ćete / znat ćete:

• što je inteligencija i koje su vrste inteligencije
• što je darovitost
• koje su specifične i opće sposobnosti.

Također, upoznat ćete i:

• primarne i sekundarne osobine darovitih
• negativne osobine darovitih
• poželjne osobine učitelja za rad s darovitima.

Ova je online edukacija za Vas jer...

• Vi ste učitelj ili nastavnik kojem su potrebna podrška, poticaj i inspiracija na rad s potencijalno darovitim / darovitim djetetom.
• Vi ste roditelj/skrbnik potencijalno darovitog / darovitog djeteta.

 

O VAŠOJ PREDAVAČICI 

Sonja Jarebica rođena je 23. listopada 1959. u Zagrebu. Kao magistra socijalne pedagogije stekla je bogato profesionalno iskustvo u radu s djecom i mladima s problemima u ponašanju. Svoj rad usmjerila je na sprječavanje ili ublažavanje socijalnih problema djece i mladih, djelujući u smjeru poticanja pozitivnih promjena u ponašanju i uvjetima u kojima odrastaju i razvijaju se. Socijalna pedagogija podrazumijeva holistički i osobni pristup djeci i mladima koji povezuje obrazovanje i društvenu skrb o njima, a uključuje rad s pojedincem i socijalnim okruženjem (obitelj, škola, vršnjačke grupe, ali i šira zajednica), s krajnjim ciljem afirmacije prava djece.

 

RASPORED WEBINARA

Nakon prikaza poteškoće u radu na primjeru iz prakse učitelji će dobiti priliku promišljati o vlastitim postupanjima, dodatnim mogućim resursima u primjeni rada te će dobiti stručne i konkretne povratne informacije. Nakon zajedničkog promišljanja, iznošenja stajališta, situacija i samih smjernica voditeljice učitelji sve to mogu iskoristiti za unaprjeđivanje vlastitog rada i postizanje osobnog zadovoljstva te za smanjenje stresnih situacija.