A-udžbenici, A-panel, pop-up interaktivna rješenja ispita, zapisi realizacije nastavnih sati za e-Dnevnik, individualizirani kurikulumi, ispitna mapa, prilagođeni ispiti znanja... Imamo Baš TO što vam treba!

Predstavljanje knjige „Fizika nakon čuda 1905.” u XV. gimnaziji

Problemi koje postavlja fizika spadaju među najstarije, najosnovnije i najzanimljivije kojima se ljudski duh uopće pozabavio, što iz pobuda praktične potrebe, što iz čiste radosti istraživanja. A upravo je namjera knjige „Fizika nakon čuda 1905.” premostiti jaz između informativnoga štiva i znanstvene rasprave.

U zagrebačkoj XV. gimnaziji 20. siječnja 2017. g. predstavljena je knjiga Fizika nakon čuda 1905. – Nove teorije, neočekivani obrati i fantastični eksperimenti moderne fizike” (Alfa, 2016.), autora Marka Grbe. Znatiželjna publika s velikim je zanimanjem slušala o prirodnoj znanosti fizici, a svaki trenutak atmosfere kroz objektiv je zabilježio Marino Vuletić, učenik škole.

Marko Grba rođen je 1982. u Ogulinu gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Studirao je kemiju i fiziku na zagrebačkom Prirodoslovno-matematičkom fakultetu te diplomirao fiziku. Dobitnik je Rektorove nagrade. Još kao srednjoškolac počinje se baviti popularizacijom znanosti, a dosad je objavio četrdesetak članaka iz matematike, fizike, kemije, povijesti i filozofije znanosti.