Upoznajte sadržajno primjerene i učenicima zanimljive aktivnosti koje potiču interes i aktivno sudjelovanje u procesu učenja, daju konkretan smisao onomu što se uči i omogućuju primjenu naučenog u stvarnim životnim situacijama. Sve vezano uz skorašnje obilježavanje Svjetskog dana voda!


VRSTA: redovita nastava

KLJUČNE RIJEČI: strategije i sadržaji poučavanja, istraživačke vještine, ekološka svijest, očuvanje i zaštita voda, briga za prirodu i osobno zdravlje


PROGRAM WEBINARA

Nakon ove edukacije razumjet ćete / moći ćete / znat ćete / upoznat ćete:

• upoznat ćete sadržajno primjerene i učeniku zanimljive aktivnosti koje potiču interes i aktivno sudjelovanje učenika u procesu učenja, daju konkretan smisao onomu što se uči i omogućuju učeniku primjenu u stvarnim životnim situacijama
• primijeniti različite aktivnosti poput otkrivanja igrom, razgovora, rješavanja problema i izrade vizualnih prikaza
• primijeniti različite strategije/metode/postupke u nastavi PiD-a.

Također, moći ćete i:

• samostalno pripremiti i primijeniti prikazane aktivnosti učenja u igri u svom odgojno-obrazovnom radu.

Ova je online edukacija za Vas jer...

• Vi ste učitelj razrednik koji radi s različitim skupinama učenika i trebate kod učenika razvijati ekološku svijest o potrebi očuvanja voda.
• Vi ste učitelj koji želi razvijati svoje opće i specifične kompetencije potrebne za korištenje i odabir različitih strategija i metoda u odgojno-obrazovnim procesima.
• Vi ste učitelj koji želi osvježiti svoja znanja ili unaprijediti svoj rad u istraživačkom pristupu na kreativniji i inovativniji način.

Poslije online edukacije preporučujemo vam:

• aktivnosti i sadržaje prikazane na ovom webinaru primijeniti u svom odgojno-obrazovnom radu i tako kod učenika razvijati ekološku svijest o zaštiti i očuvanju voda.

 

O VAŠOJ PREDAVAČICI

Marica Jurić, mag. prim. educ., učiteljica mentorica, učiteljica je razredne nastave u OŠ „Milan Brozović“ Kastav, trenutno radi kao učiteljica u prvom razredu. Tijekom 27 godina svog radnog iskustva u razrednoj nastavi, uz mnogobrojne izvannastavne aktivnosti, dugi je niz godina vodila literarno-novinarsku skupinu učenika te glazbeno-scenskim izričajima s učenicima sudjelovala u obilježavanju mnogih značajnijih događaja u Primorsko-goranskoj županiji.
Dobitnica je niza priznanja za mentorstvo učenicima koji su postigli nacionalni uspjeh u matematičkim, literarnim, likovnim i scenskim izričajima. Autorica je eTwining projekta Čudesna tekućina voda.

 

RASPORED WEBINARA

Raspored je okviran te je podložan promjenama s obzirom na tijek edukacije i interakcije.

A Uvodni dio (Što je voda? Obilježavanje Svjetskog dana voda 22. ožujka) 5 min
B (Primjeri aktivnosti za učenike o vodi na Zemlji i u tijelu) 5 minuta
C (Primjeri interaktivnih sadržaja o kruženju vode u prirodi) 10 minuta
D (Sadržajno primjerene i učeniku zanimljive aktivnosti rješavanja problema izvođenjem pokusa) 10 minuta
E (Čarolije s vodom – vodeni detektiv) 10 minuta
F (Ekološki detektiv – zaštita i čuvanje voda) 10 minuta

Sažetak i odgovaranje na pitanja iz Q&A odjeljka (5 minuta)